7. Sejem v Jaznah in 7. Gorski tek na Bevkov vrh

V Jaznah je za nami praznovanje našega sejma.

Pričeli smo v petek 19.7. z DJ Mazz-gone. Obiskalo nas je lepo število zabave željne mladina.

V nedeljo 21.7. pa smo nadaljevali z našim osrednjim dogodkom gorskim tekom na Bevkov vrh. Teklo je oz. hodio kar 124 udeležencev. Pridružili so se nam tudi tekači iz Italije. Zmagal je Jošt Lapajne - udeleženec letošnjega mladinskega evropskega prvenstva kot član slovenske reprezentance. Letos so tekači tekli na deloma spremenjeni progi. Štart se je iz Dolenjih Jazen premaknil v Gorenje Jazne, v neposredno bližino prijavnega mesta. To odločitev so tekači sprejeli kot pozitivno. Od tekačev in pohodnikov smo slišali veliko pohval glede organizacije, kar nam daje svežih moči za pripravo naslednjih tekem.

Glede pripomb pa nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Vaše pripombe bomo poizkušali upoštevati pri naslednji tekmi.
 
Po teku pa je sledil še kulturno-zabavni program. Ob 14h sv. maša v naši cerkvici. Od 15:00 dalje pa zabava z ansamblom Zvita feltna. Program so popestrili še člani turističnega društva in Neč bat teater iz Sovodnja.
Pester celodnevni program se je zaključil v poznih večernih urah.

Hvala vsem članicam in članom DOP Jazne ter drugim vaščanom Jazen, ki so pripomogli k temu, da je praznovanje sejma kot celota tako lepo uspelo

Rezultati:

pdfRezultati tek 2013.pdf

Vremenska napoved

slovreme.net

Facebook