8. Sejem v Jaznah in 8. Gorski tek na Bevkov vrh 2014

tekSejem v Jaznah, katerega tradicionalno organizira Društvo za oživitev podeželja Jazne v čast godovanja sv. Jakoba, je tudi letos uspel.

 

 

 

Praznovanje sejma smo začeli že v petek, 18. julija, ko smo ga zažurali z Dizel DJ Team-om.

Na vročo in sončno nedeljo, 20. julija pa je potekal že 8. Gorski tek na Bevkov vrh, sočasno pa je bil organiziran tudi pohod na Bevkov vrh. Vseh udeležencev je bilo 120, 28 pohodnikov in 92 tekačev,

Prvi je na vrh pritekel Jošt Lapajne in izboljšal lanski najboljši čas. Kot prva predstavnica žensk pa je na Bevkov vrh pritekla Mihaela Tušar. Popoldne se je praznovanje sejma v Jaznah nadaljevalo z mašo v vaški cerkvici sv. Miklavža in kasneje na bližnjem prizorišču z zabavo z glasbeno skupino Strmina.

Letos smo člani in članice Društva za oživitev podeželja Jazne poskrbeli tudi za raznoliko kulturno dogajanje. Novo ustavljena dramska skupina društva je prikazala kratko veseloigro z naslovom »Prštimvajne na sojm«, katero so spisali sami.

Ponosni pa smo tudi na otroško plesno skupino, ki je prikazala kar dve plesni točki. Skozi celo popoldne pa sta bila z nami v Jaznah tudi člana Rokodelskega društva Driklc iz Cerknega, ki sta prikazala izdelovanje različnih izdelkov iz lesa, kateri so bili tudi na voljo na ogled.

 

Novost letošnjega sejma ste zagotovo vsi opazili – afstaltirano prizorišče in urejena ograja na prizorišču, katerega smo z lastnimi sredstvi in lastnim delom uredili člani in članice Društva za oživitev podeželja Jazne ter vaščani Jazen.

Ob tej priložnosti se DOP Jazne zahvaljuje vsem članom in članicam društva, vsem vaščanom Jazen in vsem, ki ste kakorkoli pomagali in pripomogli pri ureditvi prizorišča ter pri pripravi in izvedba Sejma v Jaznah 2014. Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali Društvu za oživitev podeželja Jazne.

Veseli nas vsakoletni velik obisk Sejma v Jaznah in velika, tudi mednarodna udeležba Gorskega teka na Bevkov vrh, zato na snidenje v Jaznah prihodnje leto, na 9. Sejem v Jaznah.

Pritožbe in pohvale lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na Facebook profilu DOP Jazne.

 

Slike z dogajanja pa si lahko ogledate na povezavi - Slike

Rezulati teka pa so obajvljeni pod rubriko - Gorski tek - rezultati

 

 

Vremenska napoved

slovreme.net

Facebook